Proeverijen
Een ruim scala aan producten, ontspannen mooie producten beter leren kennen door aandachtig te proeven…
ProeverijenEducatie
Met verschillende niveau's aan wijncursussen leert Fijn-Proeverij je over wijn…
EducatieAssortiment
Cadeaubon, Wijnassortiment, Relatiegeschenken of een Luxe gepersonaliseerde likorette box...
AssortimentGuillaume Coret
Met veel plezier vertel ik je op deze site meer over mijn passie voor smaken en hoe deze tot stand zijn gekomen…
Guillaume CoretSommelier Vinoloog
Voor de momenten dat je twee professionele handen nodig hebt, met kennis van dranken & spijzen, kom ik je graag freelance ontzorgen…
Sommelier VinoloogPaginering
Vorige Slide
Volgende Slide
Ik wil graag mijn sommeliers ervaringen na het bezoeken van wijnproducenten, restaurants, masterclasses, persbijeenkomsten, kaasproducenten, gastronomische beurzen en andere bezoeken met je delen en zo wijzer te laten worden over wat er zich afspeelt in de wereld van drank en eten.
Houd deze pagina in de gaten , of mijn facebookpagina. Met veel plezier hou ik je op de hoogte van de hedendaagse ontwikkelingen in de gastronomie van Fijn-Proeverij.
Wijn blog
Bier blog
Gedestilleerd blog
Non alcohol blog
-
Georgië,
duizenden jaren wijntraditie.
-
Wijnbouw Brazilië,
van zoet druivensap naar serieuze wijnen.
-
Santorini wijneiland,
wijntraditie met karakter.
-
Rioja 120km,
breed aan wijndiversiteit.
-
Onder de huid,
van de druif.
-
Prosecco DOC & DOCG,
charmante charmat wijn.
-
Old Vine Project,
inversteren in de toekomst.
-
Limoux,
Toques et Clocher.
-
IJswijn,
niche koud wintergoud.
-
De invloeden van,
Liqueur de Tirage & d'Expedition
-
Madeira wijn,
versterkte & gestoofde wijn.
-
Domein Aldenborgh,
in gesprek met de natuur.
-
Clos d’Opleeuw,
ommuurde wijnliefde.
-
Jura wijnen,
net even anders.
-
Hermitage,
vs Crozes-Hermitage.
-
Portugal wijnland,
wijn met authenticiteit.
-
Sherry wijn,
puur natuur.
-
Cava wijn,
bruisend Spanje.
-
Alto Adige,
het pure schone Italië.
-
Châteauneuf-du-Pape,
kei lekker.
-
Resèrve wijn,
geduld is een rijke smaak.
-
Riesling,
een geliefde druif.
-
Trappistenbier,
echt monnikenwerk.
-
Weißbier,
met tarwe als DNA.
-
Lambiek, Geuze & Oude Geuze,
bier maken met geuzestekers.
-
Gerijpte bieren,
niet vers wel spannend.
-
Champagnebieren,
feest voor de gastronomie.
-
Porter vs. Stout,
is als cappuccino vs. espresso.
-
Bokbier,
bokkig seizoensbier.
-
1, 2, 3, 4,
van enkel tot quadrupel bier.
-
Hop,
een fijn ruikende bittere dame.
Guillaume Coret
Sommelier, wijn-spijsspecialist,
vinoloog & bierspecialist
06 - 11 36 68 76
mail: info@fijn-proeverij.nl