Proeverijen

Een ruim scala aan producten, ontspannen mooie producten beter leren kennen door aandachtig te proeven…

Proeverijen

Educatie

Met verschillende niveau's aan wijncursussen leert Fijn-Proeverij je over wijn…

Educatie

Assortiment

Cadeaubon, Wijnassortiment, Relatiegeschenken of een Luxe gepersonaliseerde likorette box...

Assortiment

Guillaume Coret

Met veel plezier vertel ik je op deze site meer over mijn passie voor smaken en hoe deze tot stand zijn gekomen…

Guillaume Coret

Sommelier Vinoloog

Voor de momenten dat je twee professionele handen nodig hebt, met kennis van dranken & spijzen, kom ik je graag freelance ontzorgen…

Sommelier Vinoloog
Pagination
Previous Slide
Next Slide

back

Guillaume Coret


Mijn naam is Guillaume Coret. Al van Jongs af aan geniet ik van goed eten en drinken. Ik proefde altijd alles. Ik had het geluk zeer fijn gemaakte distillaten uit onze familie te mogen proeven. Nooit beseffend dat smaak een heel belangrijk onderdeel van mijn leven zou gaan uitmaken.

In het Utrechtse proeflokaal De Zes Vaatjes hadden wij als familie de primeur als er weer een nieuwe drank was geproduceerd, een nieuwe cocktail was gecreëerd en er met de feestdagen mooie flessen wijn op de tafel kwamen. Met mijn 20ste jaar kreeg ik de kans om een zeer bijzondere fles wijn te bemachtigen, hieruit ontstond als een hobby een mooi wijn & spijs diner waar nog meer van dit soort wijnen werden aangedragen. Hierdoor is mijn positieve virus voor dranken ontstaan.

Met veel plezier heb ik dit verder mogen ontwikkelen door te reizen, veel proeverijen te bezoeken en uiteraard te studeren. Als Sommelier, Wijn-Spijsspecialist & Bierspecialist ben ik met veel producten in aanraking gekomen. Ik heb gasten mogen verwennen met smaakvolle producten als wijnen, theeën, alcoholische + non-alcoholische cocktails en digestieve om de gerechten die uit de keuken kwamen te begeleiden. Tevreden en smaakvolle gezichten doen mij veel deugd.

U zien genieten doet mij genieten. Graag deel ik mijn Sommelier ervaringen met je terwijl we genieten van fijne producten.

 

Guillaume Coret