Proeverijen

Een ruim scala aan producten, ontspannen mooie producten beter leren kennen door aandachtig te proeven…

Proeverijen

Educatie

Met verschillende niveau's aan wijncursussen leert Fijn-Proeverij je over wijn…

Educatie

Assortiment

Cadeaubon, Wijnassortiment, Relatiegeschenken of een Luxe gepersonaliseerde likorette box...

Assortiment

Guillaume Coret

Met veel plezier vertel ik je op deze site meer over mijn passie voor smaken en hoe deze tot stand zijn gekomen…

Guillaume Coret

Sommelier Vinoloog

Voor de momenten dat je twee professionele handen nodig hebt, met kennis van dranken & spijzen, kom ik je graag freelance ontzorgen…

Sommelier Vinoloog
Pagination
Previous Slide
Next Slide

back

Referenties


Interview AD Utrechts Nieuwsblad

Klik hier voor het interview met Guillaume in het AD Utrechts Nieuwsblad


Interview Wijnkronieken

http://www.wijnkronieken.nl/hoe-zoek-je-een-huiswijn-uit/


Wijn-Spijs huwelijks diner

Voor na ons "JA" woord hebben wij Guillaume ingehuurd als sommelier op onze bruiloft. Hij heeft deze avond een ongedwongen "proeverij" gehouden; bij elke gang van het walking diner schonk Guillaume 2 wijnen en gaf daarbij uitleg. Onze gasten en wijzelf vonden het erg leuk en professioneel gedaan. Guillaume weet ontzettend veel en brengt dit op een spontane manier. Vooraf hadden we al een gesprek met hem gehad over hoe we het wilden en hij heeft het prima begrepen en het paste ook helemaal bij ons. We hebben een fantastische avond gehad.

- Ramon en Cynthia


Restaurant De Ertepeller

Wij (Arjan Kuipers & Mark van den Berg) zijn een nieuw restaurant geopend in Papendrecht. Het betreft een hoogwaardig Restaurant en een Bistro gedeelte met een Wijnbar functie. Voor de invulling van de wijnen hadden wij oorspronkelijk een sommelier per 1 maart. Toen deze op het laatste moment afzegde bood Guillaume Coret uitkomst. Arjan en Guillaume hebben al eerder samengewerkt in diverse restaurants en aan wedstrijden deelgenomen samen. Guillaume heeft van begin af aan de hele opstart m.b.t. de wijnen, dranken & gastronomie invulling gegeven en vervolgens als sommelier op de werkvloer werkzaam geweest. De contacten met alle leveranciers heeft hij gelegd, een prachtige wijnkaart samengesteld en trainingen verzorgd voor het personeel. Guillaume heeft naar onze wensen en eigen invulling, diverse proeverijen georganiseerd met de leveranciers om de hele wijnkaart met ons door te nemen en op te stellen. In samenwerking met Arjan Kuipers heeft Guillaume alle wijn-spijs combinaties gemaakt en beoordeeld. "Niets anders dan lof over de manier waarop Guillaume dit heeft ingevuld". Guillaume is een fantastische aanwinst geweest voor ons nieuwe horeca-concept. Zijn enthousiasme, gastheerschap en het enthousiasmeren van personeel over wijnen en gastronomie heeft ons bedrijf een enorm positieve boost gegeven. Wij kunnen Fijn-Proeverij en de diensten van Guillaume Coret aan iedereen aanbevelen, met name vanwege zijn diepgaande en uitgebreide kennis, zijn enthousiasme, stiptheid en organisatorische capaciteiten. Dankzij Guillaume hebben wij een wijnkaart en een basis waar wij nog jaren mee vooruit kunnen! De Ertepeller en Fijn-Proeverij zullen op een bepaalde manier ook zeker aan elkaar verbonden blijven, denk hierbij aan speciale partijen, workshops en het geven van wijncursussen hier in de regio.

- Arjan Kuipers & Mark van den Berg